Fier zoekt enthousiaste maatjes!

Een dagje shoppen? Gezellig! Naar de film? Graag! De mannen, vrouwen, jongens en meiden die tijdelijk in de specialistische opvang van Fier verblijven willen graag leuke dingen doen. Samen met jou! Word jij hun vriend of vriendin?

Wat ga je doen?

Veel meiden en jongens die tijdelijk in de specialistische opvangvoorziening van Fier verblijven, hebben behoefte aan het vergroten van hun netwerk en gezelligheid. Ze willen erop uit, een wandeling maken, een bakje koffie drinken, terrasje pakken, de stad in of Netflixen. Als maatje ga je zo nu en dan met één van de meiden of jongens op pad, zodat er een vriendschap kan ontstaan. Een vriendschap waar hij/zij wat aan heeft, iemand die een steuntje in de rug kan zijn of net het zetje geeft dat nodig is om vooruit te komen. Enthousiast? Lees dan snel verder!

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een warm hart voor onze meiden, vrouwen en jongens;
  • Je bent bereid je een aantal uren in de week flexibel voor ze in te zetten. Dit is elke keer anders en je maakt hier samen met je maatje afspraken over;
  • Je komt uit Leeuwarden of omgeving;
  • In het kader van ons integriteitsbeleid, kun je een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) zonder bezwaren overleggen;
  • Je bezit een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel, komt afspraken na en je beseft dat je een belangrijke verbinding aangaat. Onze meiden hebben al veel teleurstellingen en afwijzingen in hun leven meegemaakt, als vrijwilliger laat jij zien dat het ook anders kan. 

Wat bieden wij?

  • Je kunt meedoen aan diverse trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten;
  • Je krijgt ondersteuning vanuit de mentoren, bijvoorbeeld bij de kennismaking;
  • Vrijwilligerscontract voor minimaal één jaar.

Interesse?

Solliciteren kan door te klikken op de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je onze website bezoeken of neem contact op met afdeling maatschappelijke participatie via 06-44408816 / participatie@fier.nl.

Wie zijn wij?

Geweld voorkomen, geweld stoppen en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Dat is de opdracht van Fier. Wij bieden begeleiding, behandeling en een veilige plek aan kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met huiselijk geweld, eer gerelateerd geweld, mensenhandel of seksueel misbruik. Fier is het landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties.