Bijzondere vriendschappen

Fier zoekt bijzondere vrienden en vriendinnen

Een dagje shoppen? Gezellig! Naar de film? Graag! De meiden en vrouwen die tijdelijk in de specialistische opvang van Fier verblijven willen graag leuke dingen doen. Samen met jou!  Word jij hun bijzondere vriend of vriendin?

 Veel meiden die tijdelijk in de specialistische opvangvoorziening van Fier verblijven, hebben behoefte aan geborgenheid, een thuis, familie. Ze willen eens met een familie aan tafel eten. Of met een gezin een dagje uit. Als bijzondere vriend of vriendin ga je zo nu en dan met de  één van de meiden op pad of je nodig je ze uit bij jou thuis. Groot of klein gezin, met of zonder kinderen: het maakt niet uit. Je geeft haar dat vertrouwde gevoel van thuis. Daar gaat het om.

Wat verwachten we van je?
Je hebt raakvlakken met onze meiden en bent bereid je minimaal twee tot drie uren in de week voor ze in te zetten. Je bezit een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel, komt  afspraken na en je beseft dat je een belangrijke verbinding aangaat. Onze meiden hebben al veel teleurstellingen en afwijzingen in hun leven meegemaakt, als vrijwilliger laat jij zien dat het ook anders kan.       

 Wat krijg je?

  •  Mogelijkheid om deel te nemen aan diverse trainingen gericht op geweld in afhankelijkheidsrelaties;
  • Vrijwilligersbijeenkomsten;
  • Vrijwilligerscontract voor minimaal een jaar.

Fier
Fier is het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. We bieden hulp aan slachtoffers, getuigen en plegers van geweld dat plaatsvindt in relaties. Fier combineert gespecialiseerde zorg in een veilige/beschermde omgeving met een kennisfunctie (ontwikkel-, innovatie- en onderzoeksfunctie). 

Onze expertisegebieden:

  • Huiselijk geweld;
  • Kindermishandeling;
  • Eergerelateerd geweld;
  • Mensenhandel en loverboyproblematiek;
  • (Vroegkinderlijke) traumatisering;
  • Seksueel geweld;
  • Vechtscheidingen/ hoog-risicoscheidingen;
  • Ouderenmishandeling.

GABY (18):
‘Slechte contacten, een foute omgeving en uiteindelijk een zwangerschap: zo ziet mijn leven er in een notendop uit. In goed overleg met mijn moeder en Jeugdzorg ben ik geplaatst bij Fier. Daar ben ik een paar maanden te vroeg bevallen van een zoontje. Wat ik het allermoeilijkst aan het moederschap vind? Dat ik niet gemakkelijk op iemand kan terugvallen. Ik heb hier namelijk geen familieleden of vrienden wonen. Sinds kort krijg ik daarom ondersteuning van een bijzondere vriendin. Bij vragen bel of sms ik haar. Lichtelijk in paniek belde ik haar laatst op toen mijn zoontje door krampjes bleef huilen. Ze was de eerste die zijn gebrabbel en gilletjes hoorde. Binnenkort ga ik samen met haar en haar dochtertje naar de kinderboerderij. Ook zijn we al een paar keer gaan wandelen en babyshoppen. Het is fijn dat ik mijn twijfels en onzekerheden met iemand kan delen. Iemand die weet wat er bij het moederschap komt kijken. Iemand die begrijpt dat je soms best moe kan zijn van een gebroken nacht.’