Stageplek Centrum tegen Kinder- en Mensenhandel

Wil jij met ons de strijd aan tegen mensenhandel?

Mensenhandel is een grove mensenrechtenschending waarbij het slachtoffer voor economisch gewin wordt uitgebuit. Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel strijdt voor een wereld die vrij is van seksuele en criminele uitbuiting. We willen dat iedereen weet dat er op dit moment in ons land duizenden kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgebuit door hun mensenhandelaar. Want alleen samen kunnen we mensenhandel stoppen. We willen dat geen slachtoffer onopgemerkt blijft, dat mensenhandelaren en hun klanten worden aangepakt en dat de maatschappij weerbaar genoeg is om uitbuiting voor eens en voor altijd te stoppen. Het CKM innoveert, onderzoek en agendeert. Net zo lang totdat het niet meer nodig is.  

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel

·         is een ngo die strijdt tegen seksuele en criminele uitbuiting;

·         innoveert, onderzoekt en agendeert;

·         werkt samen met nationale én internationale partijen;

·         maakt mensenhandel zichtbaar.

Wij zijn per september 2024 op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) voor een periode van 5-6 maanden. Tijdens je stageperiode zal je ingezet worden op onderzoeksprojecten, maar draai je tevens ook volledig mee in het team. Dat betekent dat je ook ingezet wordt voor allerhande ondersteunende werkzaamheden. Voor alle lopende projecten en onderzoeken zie hier.

Functie-eisen

·         Je volgt bij voorkeur een masteropleiding, met voorkeur richting rechten, criminologie of een soortgelijke opleiding;

·         Affiniteit met het onderwerp mensenhandel;

·         Onderzoeksvaardigheden (kwalitatief, kwantitatief);

·         Schrijfvaardigheden;

·         Beschikbaar voor ten minste drie dagen in de week.

Wat bieden we

Het CKM is onderdeel van Fier, een ambitieuze organisatie waar medewerkers werken die sterk gedreven zijn door passie voor onze doelgroep. Wij bieden een prikkelende werkomgeving die niet alleen medewerkers maar ook stagiaires uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. De kernwaarden “er toe doen”, meesterschap en bezield & zakelijk staan bij ons centraal. Wij hanteren een stagevergoeding van €2,- bruto per uur.

Standplaats

Capelle aan den IJssel. We werken ten minste 2-3 dagen op kantoor (dinsdag t/m donderdag), de rest van de week werken we thuis.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature mail je met Emma Simons, onderzoeker, via esimons@hetckm.nl. Meer weten over het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel? Kijk eens op www.hetckm.nl.

Sollicitatie

Wil je solliciteren klik dan op onderstaande sollicitatiebutton. Solliciteren kan tot en met zondag 14 juli 2024. De gesprekken vinden de twee weken daarna plaats.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Wij hanteren een actief referentiebeleid. Zet daarom op je CV een referentie die we kunnen benaderen.