Casemanager 

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) is per direct op zoek naar een gemotiveerde en ervaren casemanager voor 28 tot 36 uur per week. 

De organisatie

Het LSE is gespecialiseerd in de omgang met personen die radicaliseren of geradicaliseerd zijn en hun omgeving. Het LSE biedt begeleiding, hulpverlening en advisering aan individuen, families en professionals die te maken hebben met radicalisering en extremisme. Het LSE heeft multidisciplinaire kennis in huis en verbindt mensen en partijen in de aanpak van radicalisering en extremisme. Integriteit, zelfontwikkeling, samenwerken en resultaatgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel. Het LSE is onderdeel van Fier, een zorginstelling gespecialiseerd in geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Wat ga je doen?

In de functie van casemanager bied je begeleiding, ook in crisissituaties, aan een individu dat actief is (geweest) binnen een extremistisch netwerk of aan de familie/naasten van die persoon. De geboden hulp is systeemgericht en outreachend. Afhankelijk van de situatie kan er sprake zijn van een begeleidings- of adviestraject. Je toegevoegde waarde voor cliënten en professionals zit in het bieden van deskundigheid, duidelijkheid, transparantie en (handelings-) perspectief.

Je werkt in een divers team met een ingewikkelde opdracht in het veld van nationale veiligheid. Het werken op het snijvlak van zorg en veiligheid vraagt analytisch vermogen en vaardigheid in methodisch en integraal werken. Je kent het werkveld en kunt daar waar nodig schakelen met betrokken organisaties. Je kunt goed overzicht houden en werkt samen met lokale specialistische zorgverleners en diverse instanties die een rol hebben in dit traject. Tevens zorg je voor dossiervorming en rapportage.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met systemisch werken in complexe problematiek.
  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau.
  • Je beschikt over een open houding ten aanzien van niet alledaagse opvattingen/overtuigingen.
  • Je kunt contact maken en aansluiting vinden bij verschillende etnische/religieuze groepen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het ambulant werken met multiprobleemgezinnen (zoals het bieden van opvoedondersteuning, praktische ondersteuning, hulp bij psychiatrische problematiek of hechtingsvraagstukken).
  • Je hebt affiniteit- en bij voorkeur ook kennis van- en ervaring met de thema’s (de)radicalisering en extremisme.
  • Ervaring op één van de volgende werkterreinen: jeugdzorg, (psychiatrische) hulpverlening, het forensische kader en/of de vreemdelingenketen is een pré.
  • Je beschikt over uitstekende administratieve vaardigheden i.v.m. registratie en planning.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
  • Je bent SKJ of BIG geregistreerd.

Wat bieden we?

Het LSE is een innovatieve organisatie die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. We begeleiden je op persoonlijk, professioneel en inhoudelijk niveau en je wordt in staat gesteld je deskundigheid op peil te houden. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Sociaal Werk (min. €3.344,- max. €4.983,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Inschaling geschiedt op basis van werkervaring. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie bel je met Maura Timmer van het LSE op telefoonnummer: 088-2080080. Meer weten over de organisatie? Kijk op: www.hetlse.nl. In verband met de werkzaamheden die wij verrichten zijn een pre-employment screening en –assessment een onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast is voor deze functie een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) vereist.

Solliciteren

Is deze baan iets voor jou? Solliciteren kan door te reageren via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. We hanteren een actief referentiebeleid. Vermeld op je CV daarom minimaal twee referenties die we kunnen benaderen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.