Groepsbehandelaar

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als social worker? Wil jij je voor de volle 100% inzetten om de doelgroep van Fier een veilige en stimulerende omgeving te bieden en meehelpen ze een veilig en zelfstandig bestaan te geven? Dan zijn er bij Fier volop kansen voor jou als zorgprofessional! 

De functie

Als zorgprofessional op onze specialistische woon- en behandelgroepen (groepsbehandelaar) zorg je samen met je collega’s voor een veilig en warm leefklimaat. Je vervult de rol van mentor en werkt met meiden/vrouwen en kinderen aan behandeldoelen en het versterken van hun competenties. Je bent medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van leermodules, psycho-educatie en groepsbehandelingen. Daarnaast onderhoud je intensief contact met het steunend netwerk om – waar mogelijk - samen te werken aan herstel van een veilige thuissituatie om naar terug te keren. Daarbij werk je ook nauw samen met ketenpartners.

We zijn voor de volgende afdelingen op zoek naar nieuwe collega's:

Asja / Metta 

Asja is een veilige en gestructureerde opvang- en behandelvoorziening voor meiden die als gevolg van misleiding, dwang en/of geweld in de prostitutie terecht zijn gekomen, of ernstig risico lopen om hierin terecht te komen vanwege hun contacten met loverboys/pooierboys en andere foute contacten. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen bij Asja. Er is een Asja I voor de meiden van 19 t/m 23 jaar, Asja II 16 t/m 18 jaar, Asja III 12 t/m 15 jaar en Asja V 11 t/m 14 jaar.

Metta is een veilige gestructureerde opvang en behandelvoorziening voor meiden die naast gedragsproblematiek ook mogelijk een psychiatrische diagnose hebben en die al veel hulp achter de rug hebben in de residentiële zorg (crisisopvang, pleegzorg, internaat, jeugdzorgplus of een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie) en (soms) in een JJI/PI.

Reza / Zahir

Reza is een veilige en gestructureerde opvang- en behandelsetting voor meiden van 12 t/m 23 jaar die  te maken hebben met eergerelateerde problemen. Ook verblijven hier meiden die te maken hebben gekregen met enige vorm van mensenhandel, waarbij ze gedwongen zijn tot prostitutie, om als huisslaaf te werken of met een andere vorm van uitbuiting in aanraking zijn gekomen. Ze zijn veelal anderstalig. 

Bij Zahir verblijven meiden van 12 t/m 23 jaar uit eerculturen die op de vlucht zijn in verband met problemen rondom eer zoals bijvoorbeeld inperking van hun vrijheid; door strenge regels van hun ouders, controle door broers en druk vanuit de familie. Ook is er vaak sprake van uithuwelijking en/of (dreiging van) achterlating. Zahir heeft een landelijk erkend zorgprogramma waar mee gewerkt wordt.

Moeder & Kind - Rena / Evi / Casa / Blijf / Gaja

Rena is een 24-uurs opvang waar intensieve begeleiding en behandeling aan kwetsbare anderstalige (aanstaande) moeders wordt geboden waarbij sprake is van kinder-/mensenhandel of andere vormen van uitbuiting. Vaak is er sprake van mensenhandel en/of moderne slavernij en zijn te (aanstaande) moeders vroegkinderlijk en chronisch getraumatiseerd. Ze zijn vaak jong en hun sociaal-maatschappelijke omstandigheden zijn meestal verre van ideaal. Een groot deel van de kinderen is geboren vanuit een gedwongen seksueel contact of een gewelddadige relatie.

Evi is een 24-uurs opvang waar intensieve begeleiding en behandeling aan (aanstaande) jonge moeders tot en met 23 jaar en hun kind(eren) wordt geboden. Fier richt zich op geweld in afhankelijkheidsrelaties (GIA), waar de meeste (aanstaande) moeders die wij opvangen mee te maken hebben (gehad). Daarnaast is er vaak sprake van complexe (psychiatrische) problematiek en/of een licht verstandelijke beperking wat gevolgen kan hebben voor de zorg van het (ongeboren) kind(eren). 

Casa biedt een veilige en gestructureerde opvang aan gezinnen met uiteenlopende (complexe) problematiek. Voor deze gezinnen creëert Casa een veilig pedagogisch leef- en leerklimaat waarin het mogelijk is om als individu, gezin en groep de nodige specialistische (trauma) behandeling aan te kunnen gaan. 

Blijf is er voor vrouwen en hun kinderen die te maken hebben (gehad) met geweld in afhankelijkheidsrelaties. Blijf biedt (crisis-)opvang, begeleiding en behandeling én begeleid wonen. Dat maakt Blijf méér dan alleen een veilige en beschermde verblijfplaats. Vanuit het Behandelcentrum en de afdeling Blijf krijgen vrouwen en kinderen behandeling wanneer dat geïndiceerd is.

Gaja intensief beschermd wonen biedt intensieve ondersteuning aan meiden vanaf 13 jaar. In Gaja wonen meerdere jonge meiden die na een 24-uurs behandeling niet meer thuis kunnen wonen, maar nog te jong zijn om naar Gaja begeleid wonen te gaan. Het uitgangaspunt is om naast de behandeling zoveel mogelijk een natuurlijke en stabiele thuissituatie te bieden in een warme en liefdevolle plek, waarbij familie en vrienden welkom zijn.

In Gaja begeleid en beschermd wonen, wonen meerdere jonge meiden in de leeftijd vanaf 18 t/m 23 jaar samen in een huis voor wie de stap naar zelfstandig wonen nog te groot is en die naast intensieve begeleiding vaak ook nog behandeling nodig hebben. Het uitgangspunt bij Gaja begeleid/beschermd wonen is dat meiden er naar toe werken om zo gewoon mogelijk te leven, dat ze leren verantwoording te nemen voor hun eigen veiligheid en relaties. Het gaat om het doorbreken van oud gedrag en patronen die terugvalrisico met zich meebrengen. In Gaja begeleid/beschermd wonen verblijven meiden gemiddeld 9 tot 12 maanden.

Dit ben jij:

  • Je bent in het bezit van een relevant hbo-diploma (SPH, MWD, SPV, Verpleegkunde, Social Work) of WO – orthopedagogiek of zit in het laatste jaar van jouw opleiding;
  • je staat stevig in je schoenen en hebt een groot hart;
  • je zet je graag in voor onze jongeren zodat zij weer goed mee kunnen draaien in de maatschappij;
  • je bent betrouwbaar, zegt wat je doet en doet wat je zegt;
  • je bent bereid om volgens een rooster (tussen 7.00 en 23.00 uur) op onregelmatige tijden te werken.

Wat bieden wij?

  • Een werkomgeving met enthousiaste collega’s, die je ondersteunen en helpen het beste uit jezelf te halen;
  • als je je sporen hebt verdiend binnen het vak, krijg je gelijk een vast contract;
  • een uitgebreid intern en extern scholingsprogramma en een persoonlijk opleidingsbudget;
  • salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk, waarbij de functie van groepsbehandelaar is ingedeeld in functiegroep 8 van de cao Sociaal Werk (min. €2.832,- / max. €3.961,- bruto per maand o.b.v. 36 uur);
  • vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% in december. Je kunt je vakantiegeld en eindejaarsuitkering ook benutten voor het bekostigen van onder andere een fiets, sportabonnement, laptop of cadeaubon met fiscaal voordeel.

Over Fier 

Wij zijn Fier, landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties: seksuele uitbuiting (loverboyproblematiek), eergerelateerd geweld, huiselijk geweld, kindermishandeling, mensenhandel, seksueel geweld. Wij zijn een organisatie met een betekenisvolle maatschappelijke opdracht en grote ambities. Ons doel is het voorkomen en stoppen van geweld in afhankelijkheidsrelaties en het helpen van de betrokkenen. We houden van pionieren, lef tonen en over grenzen heen kijken. We willen een blijvend verschil maken en houden pas op als het probleem is opgelost.

Meer informatie

Wil je meer weten over de groepen? Dan kun je contact opnemen met teamleider Tini Bijlsma (06- 44 85 28 86).  Meer weten over Fier, onze visie en werkwijze? Kijk op: www.fier.nl/over-fier of lees het Fier magazine:www.fier.nl/magazine. Benieuwd naar je collega’s en cliënten bij Fier? Lees onze verhalenserie#wijzijnfier.

Ook het bekijken waard: de aflevering van het tv-programma Five Days Inside over Fier. Een samenvatting van 15 minuten vind je hier.  

Interesse?

We gaan graag een kop koffie of thee met je drinken om je te leren kennen. Twijfel je nog of weet je niet wat het beste bij jou past? Ook dan ben je van harte welkom om te komen sfeerproeven en kennismaken. Klik op de sollicitatiebutton en stuur je CV of een link naar je LinkedIn profiel met een korte motivatie. We lezen graag in je motivatie terug naar welke groep (of cluster) je voorkeur uitgaat.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Deze wordt door Fier betaald.