Casemanager bij het Landelijk Steunpunt Extremisme

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) is per direct op zoek naar twee (profiel rechts en profiel intercultureel-Arabisch-Berbers) gemotiveerde en ervaren casemanagers voor 28 tot 36 uur per week. 

Het LSE

Het LSE is gespecialiseerd in de omgang met en de aanpak van personen die radicaliseren of geradicaliseerd zijn en hun omgeving. Het LSE  biedt hulp en ondersteuning bij het tegengaan van extremisme. Dat doen we door het leveren van zorg en het bieden van maatwerk. Het LSE heeft hoog gespecialiseerde multidisciplinaire kennis en expertise in huis en verbindt mensen en partijen in de aanpak van radicalisering. Het team is multidisciplinair en divers. Integriteit, zelfontwikkeling, samenwerken en resultaatgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel . Het LSE is onderdeel van Fier, een zorginstelling gespecialiseerd in geweld en afhankelijkheidsrelaties.

De functie

In de functie van casemanager bied je begeleiding, ook in crisissituaties, aan een individu dat actief is (geweest) binnen een extremistisch netwerk dan wel aan de familie/naasten van die persoon. De geboden hulp is systeemgericht en outreachend. Afhankelijk van de situatie kan er sprake zijn van een begeleidingstraject, trajectadvies en/of casuscoördinatie. Je toegevoegde waarde voor cliënten en professionals zit in het bieden van deskundigheid, duidelijkheid, transparantie en (handelings-) perspectief.

Je werkt in een divers team met een ingewikkelde opdracht in het veld van nationale veiligheid. Het werken op het snijvlak van zorg en veiligheid vraagt analytisch vermogen en vaardigheid in methodisch en integraal werken. Je kent het werkveld en kunt daar waar nodig schakelen met betrokken organisaties. Je kunt goed overzicht houden en werkt samen met lokale specialistische zorgverleners en diverse instanties die een rol hebben in dit traject. Tevens zorg je voor dossiervorming en rapportage. 

Functie eisen:  

  • Minimaal 3 jaar ervaring met systemisch werken in complexe problematiek
  • Een afgeronde social work  of pedagogiek opleiding op minimaal hbo-niveau 
  • Een open houding ten aanzien van niet alledaagse opvattingen/overtuigingen
  • Werkervaring met verschillende etnische/religieuze groepen
  • Aantoonbare ervaring in het ambulant werken met multiprobleemgezinnen (zoals het bieden van opvoedondersteuning, praktische ondersteuning, hulp bij psychiatrische problematiek of hechtingsvraagstukken)
  • Affiniteit en bij voorkeur ook kennis van en ervaring met de thema’s (de)radicalisering en gewelddadig extremisme.
  • Ervaring op één van de volgende werkterreinen: jeugdzorg, (psychiatrische) hulpverlening, het forensische kader en/of de vreemdelingenketen Uitstekende administratieve vaardigheden i.v.m. registratie en planning
  • In het bezit van een rijbewijs
  • SKJ registratie is een pré
  • Beheersing van de Arabische en/of Berberse taal is voor het profiel intercultureel-Arabisch-Berbers is een pré.

Werkomgeving:

Je komt werken in een multidisciplinair en divers team bestaande uit ervaren en bevlogen professionals in een inspirerende en vooral afwisselende werkomgeving. Het LSE werkt landelijk, wat betekent dat je op verschillende plekken in Nederland ondersteuning biedt. Het LSE heeft een uitgebreid in- en extern scholingsprogramma. Om te beschikken over de meest actuele kennis, ervaring en methodieken op het gebied van extremisme, radicalisering en familieondersteuning volgen medewerkers regelmatig bijscholing en training. Wij bieden een marktconform salaris. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring.

Over het Landelijk Steunpunt Extremisme: 

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) biedt gespecialiseerde informatie, advies en ondersteuning aan families en professionals bij het tegengaan van radicalisering en gewelddadig extremisme. Meer weten over onze organisatie, visie en werkwijze? Kijk op www.landelijksteunpuntextremisme.nl. Voor meer informatie over deze functie bel je met het algemene informatienummer van LSE: 088-2080080.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 29 mei 2022 door te klikken op de sollicitatiebutton.

In verband met de werkzaamheden die wij verrichten zijn een pre-employment screening en –assessment een onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast is voor deze functie  een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) vereist.