Allround softwareontwikkelaar; Digitale Veste

Wil jij de digitale strijd tegen mensenhandel met ons aangaan?

Omschrijving

Mensenhandel is een grove mensenrechtenschending waarbij het slachtoffer (onder meer seksueel) wordt uitgebuit voor economisch gewin. De Digitale Veste is een nieuw team dat de nieuwste technologieën inzet in de strijd tegen kinder- en mensenhandel en andere vormen van seksueel geweld. We richten ons op hulpverlening en nazorg, preventie en deskundigheidsbevordering, signaleren en elimineren, onderzoek en innovatie. Het team zoekt naar waar technologie slachtoffers van mensenhandel kan voorkomen, identificeren en helpen.

In het verlengde hiervan ligt het Online Outreach project, een initiatief gericht op proactief handelen door (online) te zoeken naar (potentiële) slachtoffers en deze te waarschuwen voor risico’s en – indien het al te laat is – ze zo snel mogelijk digitale hulpverlening te bieden.

De Digitale Veste

 • Is een ngo die strijdt tegen mensenhandel, waaronder seksuele uitbuiting, en andere vormen van seksueel geweld;
 • Signaleert, onderzoekt en innoveert;
 • Werkt samen met nationale én internationale partijen;
 • Richt zich op de digitale kant van mensenhandel en seksueel geweld.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste allround softwareontwikkelaar die het team komt versterken voor 12 uur per week. Het gaat om een aanstelling voor een jaar, waarin je hoofdzakelijk werkzaamheden zal verrichten binnen het Online Outreach project. Je draait tevens volledig mee in het team, wat betekent dat je ook kan worden ingezet binnen andere lopende projecten. Je werkzaamheden binnen dit project zijn gericht op het onderhouden en verbeteren van bestaande applicaties, evenals het meedenken in en meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe applicaties en technologieën.

Functie-eisen

HBO diploma in de richting van informatica met een specialisatie in software engineering;

 • Interesse in het onderwerp mensenhandel;
 • Zelfstandig;
 • Opsporingsgericht denken;
 • Snel kunnen schakelen;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Meedenkend;
 • Onderzoekend;
 • Aantoonbare ervaring met en verstand van Object Oriented Programming is een vereiste, evenals kennis van Docker en Linux;
 • Kennis van Python, Javascript, Nodejs of een andere scripting taal is een pré.
 • Bereidheid om programmeertalen en technologieën op te pakken die je nog niet bekend zijn.

Wat bieden we?

De Digitale Veste is onderdeel van Fier, een ambitieuze organisatie waar medewerkers werken die sterk gedreven zijn door passie voor de doelgroepen. Dit vraagt veel van je, maar je krijgt er een prikkelende werkomgeving voor terug, die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. Er is bovendien sprake van nauwe samenwerking met het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM), waaruit we zijn ontstaan. De inschaling van salaris geschiedt op basis van opleiding en werkervaring en valt onder de cao Sociaal Werk.

Standplaats

Capelle aan den IJssel. In verband met de maatregelen rondom Covid-19 werken wij momenteel met name thuis. Afhankelijk van de geldende maatregelen kan dit veranderen.

Meer informatie

Meer weten over de Digitale Veste of heb je nog vragen over deze vacature? Hiervoor kun je contact opnemen met Shivane Frauenfelder via sfrauenfelder@hetckm.nl.

Sollicitatie

Mail je CV en sollicitatiebrief naar Shivane Frauenfelder via sfrauenfelder@hetckm.nl. Solliciteren kan tot en met 1 juni 2022. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Wij hanteren bovendien een actief referentiebeleid. Zet daarom op je CV of in je brief twee referenties die we kunnen benaderen.