Teamleider/behandelaar Integraal ambulant team

Heb je als behandelaar de ambitie en interesse in een teamleiderspositie bij één van onze integrale teams in Friesland? We hebben een positie beschikbaar tussen 28 en 36 uur per week.

Over Fier

Fier is een landelijk behandel- en expertisecentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Fier biedt hulp aan slachtoffers, getuigen én plegers van geweld. We combineren gespecialiseerde zorg op gebied van trauma en trauma gerelateerde problematiek met een kennisfunctie (ontwikkel-, innovatie- en onderzoeksfunctie). Onze opdracht is het voorkomen van geweld, het stoppen van geweld en het bieden van hulp bij de gevolgen van geweld. De wereld is hierbij ons uitgangspunt. Wat speelt er? Wat hebben slachtoffers van geweld nodig?

De functie

De teamleider is verantwoordelijk voor de inzet, aansturing en coaching van één multidisciplinair team. Het team bestaat uit ambulant hulpverleners, psychotherapeuten/specialisten, GZ-psychologen, een psychomotorisch therapeut, orthopedagoog en een systeemtherapeut. Binnen dit team wordt integraal en vanuit ieders expertise kwalitatief en goede zorg geboden aan de cliënt. De teamleider is naast zijn teamleiderstaken zelf werkzaam als behandelaar (voor minimaal 8 uren per week) en afhankelijk van je achtergrond worden de werkzaamheden hierop afgestemd.

  • Je coördineert de operationele werkzaamheden binnen het team en geeft leiding aan het team;
  • Je participeert actief in de doorontwikkeling van diagnostiek- en behandelprogramma’s;
  • Je werkt vanuit een breed theoretisch kader met kennis van cognitieve gedragstherapie, systeemtheorie en traumabehandeling;
  • Je hebt nadrukkelijk aandacht voor onderwijs, participatie en maatschappelijke betrokkenheid bij cliënten;
  • Als teamleider zit je teamvergaderingen voor en draag je er samen met het team zorg voor dat de productie en administratieve processen in het team op orde zijn. Je bent mede verantwoordelijkheid voor het integrale kwaliteitsbeleid.

Wie zoeken wij?

Een behandelaar met ambitie die met zijn of haar enthousiasme en inhoudelijke kennis sturing gaat geven aan een integraal team. Een leidinggevende die zowel het team als de individuele teamleden weet te motiveren, enthousiasmeren en te faciliteren om de ideale voorwaarden te creëren voor de beste zorg aan onze cliënten en hier zelf ook actief aan meewerkt. Je stuurt voortdurend op het bevorderen van duurzame inzetbaarheid, efficiency en kwaliteit van het team. Je bent in staat om de verdiepingsslag te maken naar het werken in integrale teams. Je bent ondernemend, innovatief en besluitvaardig. Je beschikt over een gezonde dosis energie, pakt problemen aan en weet het team te inspireren.

Je hebt een relevante opleiding afgerond op WO-niveau (bijvoorbeeld de GZ-opleiding) en beschikt over minimaal twee jaar werkervaring als leidinggevende of relevante werkervaring in een soortgelijke functie elders.

Meer informatie

De huidige functie is beschikbaar in Team Noord West met als standplaats Leeuwarden. Voor meer informatie over deze functie bel je met Barbara Fischer, Manager, via telefoonnummer 058-215 70 84. Meer weten over Fier, onze visie en werkwijze? Kijk op: www.fier.nl/over-fier of lees het Fier magazine: https://www.fier.nl/fiermagazine.  

Wat biedt Fier?

Fier is een organisatie met ambitie. Een omgeving waarin je verantwoordelijkheid neemt én je (pro)actief inzet. Dit vraagt flexibiliteit en inzet. Je krijgt er een prikkelende werkomgeving voor terug die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. De functie is in eerste instantie voor een jaar, verlenging ligt bij goed functioneren voor de hand.

Hebben we meer voor je? Jazeker! Fier heeft een uitgebreid intern en extern scholingsprogramma, een loopbaanbudget voor iedere medewerker en een eindejaarsuitkering. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Sociaal Werk. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 24 mei 2021. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteit beleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

We hanteren een actief referentiebeleid. Vermeld op je CV daarom minimaal twee referenties die we kunnen benaderen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.