Allround communicatieadviseur

Ben jij een allround communicatieadviseur met scherpe pen en online skills, heb je gevoel voor (politieke) verhoudingen én kun je veel ballen tegelijk in de lucht houden? Mooi! Wij zijn namelijk op zoek naar een allround communicatieadviseur voor 28-32 uur per week die onze strijd tegen mensenhandel komt versterken.  

Wie zijn wij?

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) strijdt voor een wereld die vrij is van seksuele en criminele uitbuiting. We willen dat iedereen weet dat er op dit moment in ons land duizenden kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgebuit door hun mensenhandelaar. Alleen samen kunnen we mensenhandel stoppen. We willen dat geen enkele slachtoffer onopgemerkt blijft, dat mensenhandelaren en hun klanten worden aangepakt en dat de maatschappij weerbaar genoeg is om uitbuiting voor eens en voor altijd te stoppen. Het CKM innoveert, onderzoekt en agendeert. Net zo lang totdat het niet meer nodig is. Communicatie speelt hierbij natuurlijk een cruciale rol.

Wie ben jij?

  • Een ervaren allround hbo-professional met minimaal 3 jaar relevante werkervaring en een aanpakkersmentaliteit; je pakt alles op van uitvoering tot strategie;
  • Een schrijver van het beste kaliber. Persberichten, blogs, online posts, (opinie)artikelen, jouw teksten zijn top of the bill;
  • Een kenner op het gebied van online communicatie, (online) campagnes en marketing. CMS, SEO, SEA, OBI? Jij weet er alles van!
  • Een strategisch type. Jij kunt goed omgaan met belangen, werkdruk en complexe, (politiek) gevoelige dossiers. Sterker nog, je hebt hier aantoonbare ervaring in en vindt dit uitdagend en inspirerend;
  • Een vat vol ideeën en een creatieve geest – je brengt inspiratie, haalt inspiratie en krijgt veel gedaan met weinig middelen;
  • Een idealist – onze thema’s doen jouw hart sneller kloppen;
  • Je beschikt over een netwerk van relevante perscontacten en/of bent in staat deze op te bouwen.

Wat ga je doen?

Er is veel te doen, je bent verantwoordelijk voor alle communicatie van het CKM. Je geeft advies, bent sparringpartner én voert zelf uit. Je schrijft teksten voor diverse doeleinden, ontwikkelt campagnes, zorgt voor toegankelijke websites en andere communicatiemiddelen. Je adviseert de projectleiders van het CKM over de communicatie van hun projecten en werkt nauw samen met onze woordvoerder en lobbyist. Je brengt de online communicatie van het CKM naar een hoger plan en bouwt onze contacten met de pers uit. Je werkt zelfstandig, maar ook regelmatig samen met de afdeling Communicatie van moederorganisatie Fier in Leeuwarden.

Wat bieden we?

Werken bij het CKM betekent lef tonen en soms het onmogelijke mogelijk maken. Je krijgt in ieder geval een inspirerende werkplek in de New World Campus in Den Haag met bevlogen collega’s. Af en toe reis je af naar het communicatieteam in Leeuwarden. Je krijgt een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract. De arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao Sociaal Werk. Inschalen doen we op basis van opleiding en werkervaring. De functie van communicatieadviseur is ingeschaald in functiegroep 8. Het salaris bedraagt minimaal €2.676,- tot maximaal €3.742,- bruto o.b.v. 36 uur. Je komt in dienst bij Fier, landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Fier heeft een uitgebreid intern en extern scholingsprogramma, een loopbaanbudget voor iedere medewerker en een eindejaarsuitkering.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie bel je met Ellen de Ruiter (vanaf 30 december) op telefoonnummer 058-215 70 84. En kijk op www.ckm-fier.nl voor meer informatie over onze organisatie en onze projecten.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 13 januari 2020 door te klikken op de sollicitatiebutton. Een casus of schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. De eerste gesprekken vinden plaats op 21 en 22 januari 2020, in Den Haag.

We hanteren een actief referentiebeleid. Vermeld op je CV daarom minimaal twee referenties die we kunnen benaderen. Stuur bovendien twee van je beste teksten mee.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij bij een positieve selectie een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).